У ПАРЄ вимагають негайно звільнити Сенцова

Середа, 23 травня 2018, 18:44

Доповідач Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) щодо гуманітарних наслідків війни в Україні Егідіюс Варейкіс закликав негайно звільнити засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Про це йдеться у його заяві, яка є у розпорядженні "Європейської правди".

"Пан Сенцов був затриманий в Криму в 2014 році, засуджений військовим судом в Ростові-на-Дону після спірного і широко розкритикованого судового процесу до 20 років ув'язнення у виправній колонії суворого режиму" - наголосив доповідач.

"Десять днів тому він почав безстрокове голодування, і я хвилююся за його здоров'я. Я закликаю негайно звільнити його з гуманітарних міркувань", - йдеться у заяві Варейкіса.

Варейкіс нагадав про резолюцію ПАРЄ, схвалену на початку цього року на основі його доповіді. У документі міститься заклик до звільнення всіх українських в’язнів, утримуваних та ув'язнених в Росії та в анексованому Криму, а також до спостереження за їхнім станом здоров’я та умовами утримування.

Варейкіс наголошує, що Сенцов є одним із 64 українських в'язнів, які були притягнуті до відповідальності на "політично вмотивованій основі".

Як повідомлялося, 14 травня український політв'язень Олег Сенцов оголосив голодування допоки Росія не відпустить всіх утримуваних українців.

Наразі Сенцов перебуває у колонії "Білий ведмідь" у місті Лабитнангі на півночі РФ. У листі сестрі він повідомив, що повільно і безповоротно втрачає здоров'я.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: