Україна та Болгарія домовилися будувати дорогу з Одеси в Варну через Румунію

Неділя, 27 травня 2018, 14:15

Україна і Болгарія домовилися про активізацію будівництва дороги по транспортному коридору між Одеською областю, Рені і Варною через територію Румунії.

Про це заявив президент України Петро Порошенко після зустрічі з прем'єр-міністром Болгарії Бойко Борисовим, передає прес-служба українського лідера.

"Ми домовились, що активізуємо питання побудови дороги по транспортному коридору від Одеської області, через територію Румунії, до Болгарії. Сподіваюсь, що на нашому боці будуть і ресурси Євросоюзу. Ми залучимо і наших румунських партнерів. І будемо робити все можливе для того, щоб найближчим часом зробити так, щоб за кермом машини за декілька годин можна було б доїхати з Одеси до Варни", - сказав Порошенко.

Бойко Борисов також підтвердив зацікавленість Болгарії в розбудові четвертого європейського коридору, який пролягає через Болгарію і Румунію до України та в будівництві мосту, який дозволить з’єднати Одеський регіон з болгарською Варною та Бургасом. Відповідні консультації з румунської стороною вже активно ведуться, зауважив він.

Зазначимо, про бажання залучити кошти ЄС Порошенко заявляв ще у 2015 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.