Прем'єр Болгарії розкрив секретну умову вступу до єврозони

П'ятниця, 27 квітня 2018, 15:36

Умовою для приєднання Болгарії до європейського механізму валютних курсів (ERM-2) є її вступ до європейського Банківського союзу.

Про це заявив прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов, передає Еuractiv.

Він вибачився перед Європейським Центробанком і лідерами єврозони, що публічно оголосив ці деталі переговорів, але зазначив, що болгарське суспільство має знати, що робить уряд.

Прем'єр-міністр сказав, що останні переговори були зосереджені на вимозі ЄС, що Болгарія спершу приєднується до Банківського союзу, а потім до ERM-2. Болгарська позиція полягає в тому, що вона повинна увійти спершу до ERM-2, а потім - до Банківського союзу. 

П'ять офіційних умов для запровадження євро - це рівень державного боргу, інфляції, дефіциту бюджету, процентні ставки та участь у ERM-2. Болгарія відповідає цим умовам, однак має проблеми з банківською системою.

Нагадаємо, єврокомісар з економіки і фінансових справ П'єр Московісі заявив, що Болгарія стане 20 членом єврозони, якщо подасть заявку до ERM-2 до червня, однак Борисoв заявляє, що його країна не зможе встигнути в цей термін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.