Україна та Болгарія підписали декларацію щодо мови освіти

Четвер, 26 квітня 2018, 15:07

Міністри освіти України та Болгарії підписали декларацію щодо імплементації мовної статті закону "Про освіту" та гарантування прав болгарської меншини.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

У декларації йдеться, що поряд з вивченням державної мови болгарська меншина матиме необхідні умови для вивчення та навчання рідною.

Сторони окремо підтвердили важливість вивчення державної мови "як чинника інтеграції країни та суспільної згоди через розширення вживання державної мови у навчальному процесі, зокрема шляхом збільшення часу навчання державною мовою".

Документ також передбачає, що Україна та Болгарія працюватимуть над новим протоколом про співробітництво і обмін між Міністерством освіти і науки України та Міністерством освіти і науки Республіки Болгарія на 2019/2020, 2020/2021, 2021/2022 та 2022/2023 навчальні роки.

"М и дуже цінуємо конструктивну позицію Болгарії щодо закону "Про освіту" та раді, що нарешті вдалося підписати Декларацію про гарантування прав осіб, які належать до національної меншини Болгарії, вивчати рідну мову та навчатися нею", - зауважила міністр освіти Лілія Гриневич.

Болгарський міністр Красімір Валчев підтвердив, що для Болгарії розвиток партнерських стосунків з Україною є дуже важливим, тому активна співпраця продовжується та вже найближчим часом болгарська сторона надішле свої пропозиції до проекту протоколу про співробітництво і обмін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.