Сирія визнала незалежність Південної Осетії і Абхазії

Вівторок, 29 травня 2018, 12:49

Сирія визнала незалежність самопроголошених республік Південної Осетії та Абхазії та встановила з цими окупованими територіями Грузії дипломатичні відносини.

Про це свідчать документи, оприлюднені у вівторок на сайтах так званого МЗС Південної Осетії та самопроголошеного президента Абхазії.

Так зване МЗС Південної Осетії повідомило, що "Республіка Південна Осетія та Арабська Республіка Сирія, підтверджуючи свою відданість базовим принципам міжнародного права… оголошують про взаємне визнання та встановлення дипломатичних відносин між двома країнами на рівні посольств" з дати опублікування цього комюніке.

Аналогічне повідомлення опубліковане на сайті самопроголошеного президента Абхазії.

"29 травня 2018 року Республіка Абхазія і Сирійська Арабська Республіка оголосили про взаємне визнання та встановлення дипломатичних відносин між двома країнами на рівні посольств, що відображає їх спільне прагнення розвивати відносини в усіх областях", - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що напередодні, 28 травня, відбулася тристороння зустріч послів двох невизнаних республік та Сирії, в ході якої були узгоджені текст і дата виходу комюніке про визнання.

До сьогодні незалежність двох самопроголошених республік визнали Росія, Венесуела, Нікарагуа та Науру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: