Грузія очікує від майбутнього саміту НАТО прийняття конкретних рішень щодо вступу

Вівторок, 29 травня 2018, 14:48

Грузія має всі підстави для приєднання до НАТО і очікує ухвалення конкретних рішень на майбутньому саміті альянсу влітку в Брюсселі

Про це заявив міністр оборони Грузії Леван Ізорія, передає "Грузия Online".

"У рамках майбутнього саміту ми очікуємо в декларативній формі визнання наших успіхів та підтримки на шляху інтеграції Грузії в НАТО", - сказав міністр, коментуючи заяву генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга про те, що Тбілісі має всі необхідні інструменти для вступу до Альянсу.

"Ми зробили принципові кроки, щоб стандарти НАТО стали реальністю в Грузії. Це вже доконаний факт, так що є всі підстави, щоб Грузія стала членом НАТО", - сказав він.

Прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі днями заявив, що розраховує на вступ його країни до НАТО у 2021 році.

Як відомо, Грузія, як і Україна, отримала статус аспірантів у НАТО, що дає можливість бути запрошеними (поки це тільки можливість) до участі в розробці плану дій щодо членства (ПДЧ) в Альянсі. Однак і участь у ПДЧ не гарантує їм членства в організації.

У Грузії функціонує спільний з НАТО навчально-оцінювальний центр, діяльність якого передбачає постійну присутність військових інструкторів Альянсу, в тому числі офіцерів досить високого рангу. На території країни почастішали спільні військові навчання, які стали більш масштабними.

Нагадаємо, 11-12 липня у Брюсселі відбудеться саміт НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.