ЄС оштрафував Австрію на 26,8 млн євро за неправдиві дані про заборгованість

Вівторок, 29 травня 2018, 17:12

Рада ЄС наклала на Австрію штраф у розмірі 26,82 мільйони євро за маніпуляції з даними про заборгованість у землі Зальцбург (Land Salzburg).

Про це йдеться у повідомленні на сайті Ради.

"Штраф пов'язаний з хибним поданням державних боргових даних у 2012 та 2013 роках та слідує за розслідуванням, розпочатим Єврокомісією у травні 2016 року", - йдеться у повідомленні.

Розслідування виявило серйозну недбалість у трьох австрійських державних організаціях: Державному суді аудиту, Державному департаменті та державному уряді Зальцбурга. Єврокомісія оприлюднила звіт у лютому 2017 року.

"Державні структури не змогли забезпечити належний контроль збору даних та процедури звітності даних. Це дозволило бюджетній одиниці вводити в оману та приховувати фінансові операції. Це призвело до подання Австрією до Євростату невірних даних щодо державного управління в 2012 та 2013 роках", - йдеться у повідомленні.

Це вже другий раз штраф, який був накладений за маніпулювання даними в рамках системи фіскального нагляду ЄС. Перший було накладено на Іспанію у липні 2015 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.