В Англії проходять місцеві вибори - партія Мей може втратити позиції

Четвер, 3 травня 2018, 11:09

В Англії у четвер проходять вибори до міських рад, а також вибори мерів міст.

Про це повідомляє ВВС.

Вибори проводяться до 150 місцевих органів влади, що охоплюють столичні та районні ради, унітарну владу та лондонські райони. Виборчі дільниці по всій Англії відкрилися о 7:00 за місцевим часом і працюватимуть до 22:00.

На місцевих виборах йде боротьба загалом за 4371 посаду. Це перші англійські вибори після загальних виборів минулого року.

Як відзначає Reuters, вибори розглядаються як вимірювач підтримки премєр-міністра Терези Мей на тлі проблем із стратегією щодо Brexit та скандалом щодо імміграційної політики і відставкою одного з її найближчих союзників.

Останні опитування в Лондоні показали, що Лейбористська партія випереджає консерваторів на 20%. Партія Мей може втратити контроль над 8 з 32 лондонськими округами.

Низький результат консерваторів навряд чи спричинить внутрішні заклики до її відставки, але може послабити її владу над партією.

Близько двох третин результатів буде оголошено вночі в п'ятницю. Решта голосів порахують протягом дня в п'ятницю, а результати очікуються завтра після обіду.

У Шотландії, Уельсі та Північній Ірландії вибори сьогодні не проводяться.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.