Сутички між поліцією і біженцями в Німеччині: підозрюють 27 осіб

Четвер, 3 травня 2018, 16:41

Після сутичок між правоохоронцями і біженцями у німецькому Ельвангені щодо 27 осіб вирішується питання про порушення кримінальної справи за опір органам правопорядку.

Про це пише Welt.

У ході спецоперації правоохоронці затримали 23-річного прохача притулку з Того, чия депортація зірвалася 1 травня через опір інших мешканців гуртожитка. У ході нової спроби затримання знову спалахнули зіткнення через спротив біженців правоохоронцям, у результаті чого затриманого довелось відпустити. Постраждали троє мешканців табору та поліцейський.

"Ми зіткнулися з від 150 до 200 африканців, ситуація була дуже небезпечною", - заявив віце-президент місцевої поліції Бернхард Вебер.

У ході спецоперації також виявлено п'ять осіб, підозрюваних у крадіжках або злочинах, пов'язаних з наркотиками. У 18 осіб виявили крупні суми грошей.

"Ситуація була дуже напруженою та нагрітою. Очевидно, що жителі вже чекали на день депортації", - заявив керівник операції Монтаг Петер Холле.

У таборі в Ельвангені мешкають близько 500 осіб, переважно з Нігерії, Гвінеї і Камеруну.

Нагадаємо, цей інцидент був негайно розкритикований регіональним лідером правої партії "Альтернатива для Німеччини", який назвав ситуацію прикладом того, що державу "шантажують".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.