Вбивство Бабченка: в ЄС нагадали про погрози розправи над ним у Росії

оновлено
Середа, 30 травня 2018, 13:33

Європейський Союз розраховує на проведення швидкого та прозорого розслідування і притягнення до відповідальності винних у вбивстві російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка.

Про це йдеться у заяві  речника ЄС, розміщеній на сайті Європейської служби зовнішньої дії.

"Європейський Союз висловлює щирі співчуття родині, друзям та колегам журналіста Аркадія Бабченка, якого вбили в його домі в Києві 29 травня" - йдеться у заяві.

В ЄС згадали, що Аркадій Бабченко покинув Росію у 2017 році після погроз вбивства у з’язку з його журналістською діяльністю.

"Кожного разу, коли голос свободи насильно придушують, зростає загроза послаблення наших суспільств, підриву наших демократій. Найкращий шлях вшанувати пам’ять Аркадія Бабченка, його роботу та рішуче протидіяти будь-яким спробам поставити під загрозу наші спільні основні права - це швидке та прозоре розслідування, яке притягне винних у цьому злочині, до відповідальності" - наголосили в ЄС.

В ЄС також висловили солідарність з журналістами і пообіцяли і надалі працювати над тим, щоб захистити їх і їхню роботу.

29 травня в російського журналіста Аркадія Бабченка стріляли в його будинку у Києві. Від отриманих поранень він помер у кареті швидкої допомоги.

Аркадій Бабченко – російський журналіст, блогер. Відкрито критикував путінський режим. Після початку переслідувань у Росії переїхав на проживання до Праги, згодом – до України.

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що зростання кількості нападів на журналістів у Європі становить загрозу для демократії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.