Стрілянина в Льєжі: нападника перед злочином відпустили із в'язниці на 36 годин

Середа, 30 травня 2018, 14:09

Бельгійця Бенжаміна Германа, який вбив двох жінок-поліцейських та молодого хлопця у бельгійському місті Льєж, напередодні злочину відпустили на 36 годин із в’язниці.

Про це повідомляє Politico.

Герман з 2003 року мав декілька тюремних термінів за пограбування, правопорушення з наркотиками, напад, вандалізм та підпал.

У понеділок, 28 травня, він отримав 36-годинну відпустку в рамках підготовки до його остаточного звільнення в 2020 році.

У вівторок його застрелила поліція після того, як він вбив двох жінок-поліцейських та випадкового перехожого у центрі Льєжа. Пізніше стало відомо, що в понеділок ввечері він також убив свого знайомого в комуні Марш-ан-Фамен.

Глава МЗС Бельгії Жан Жамбон заявив, що рішення про надання Герману тимчасового звільнення з в'язниці "приймалося не легковажно, і тому немає підстав припускати, що відбулася помилка".

"Він вже отримував 11 одноденних звільнень та 13 дводенних звільнень з тюрми, які пройшли добре, тому було важко передбачити, що 14-го разу щось піде не так", - заявила міністр юстиції Бельгії Коен Генс.

Жамбон також заявив, що є ознаки, що цей інцидент, можливо, був терористичним нападом і що нападник, можливо, був радикалізований у в'язниці. Він додав, що чекає результатів попереднього розслідування.

Герман опосередковано згадувався у звітах з питань безпеки щодо радикалізації, але не входив до списку осіб, схильних до тероризму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.