США пропонують озброїти Україну, щоб підвищити ціну агресії для Росії

Вівторок, 8 травня 2018, 09:02

Надання Україні зброї та посилення її оборонного потенціалу з боку Вашингтона спрямоване не на те, щоб атакувати або провокувати Росію, а на те, щоб стримувати Москву від посилення агресії.

Про це заявив спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, передає "Укрінформ".

"Що стосується України, співвідношення сил тут є дуже чітким. Росія зосередила набагато більші сили на сході України та навколо, ніж Україна має або матиме коли-небудь", - зауважив американський дипломат.

Волкер пояснив, що "тут не стоїть питання про те, чи треба зміцнювати Україну з метою наступу на Росію або провокувати Росію", про що кажуть критики ідеї надання Києву оборонних можливостей.

"Жоден з цих підходів не є раціональним поглядом на ситуацію", - зазначив він.

У той же час посилення воєнного потенціалу України призведе до підвищення ціни для Росії, "якщо вона захоче розширити контроль над українською територією", зазначив дипломат.

Волкер також додав, що "стримування Росії від подальшої агресії" - це саме те, чого хотіли би добитися Сполучені Штати і союзники.

Як відомо, оборонний бюджет США на 2018 рік передбачає виділення 350 мільйонів доларів для надання безпекової допомоги Україні та заходи щодо протистояння російській агресії.

У проекті бюджету США на 2019 рік передбачено надання Україні 250 млн доларів для посилення безпеки і оборони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.