Британія хоче заборонити вологі серветки

Вівторок, 8 травня 2018, 12:49

Згідно з намірами британського уряду, вологі серветки, які широко використовуються у різних сферах повсякденного життя, можуть зникнути з прилавків магазинів цієї країни.

Про це повідомляє BBC.

Уряд стверджує, що його план з ліквідації пластикових відходів "включає продукти одноразового використання, такі як вологі серветки".

Серветки містять пластик, який не розкладається у природі.

Тому виробникам доведеться або створити серветку без пластику, або споживачі будуть змушені обходитися без цього товару.

Вологі серветки також є причиною 93% випадків забитих каналізаційних труб у Британії. Це спонукало уряд та промисловість зосередитись на тому, щоб переконати споживачів не викидати їх у стічні води.

Британський департамент навколишнього середовища, однак, визнає, що заохочує виробників змінювати склад вологих серветок, щоб вони піддавалися переробці і не містили пластику.

Згідно з оголошеними прем'єркою Терезою Мей планами, до 2042 року в країні мають зникнути всі "пластикові відходи, яких можна уникнути"

Як повідомлялося, британський уряд планує заборонити продаж пластикових соломинок, мішалок та вушних паличок, щоб захистити ріки та океани від забруднення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.