США попередили американців про загрозу терактів у Латвії

Вівторок, 8 травня 2018, 14:17

Посольство США випустило інформаційну довідку про безпеку, згідно з якою американських громадян попереджають про можливість терактів у Латвії.

Довідка з'явилася на сайті американського диппредставництва у Латвії.

"Уряд США досі стурбований, що ціллю терористів залишаються громадяни США, зокрема діти. Терористи можуть використовувати різну тактику, зокрема напади та викрадення. У минулому вони використовували ножі, вогнепальну зброю та транспортні засоби як засіб для каліцтва. Їхньою ціллю можуть стати школи, шпиталі, церкви, туристичні пам’ятки, транспортні вузли та інші об’єкти", - йдеться у повідомленні.

Дипвідомство підкреслило, що попередження поширюється на всю територію Латвії. У зв’язку з цим громадян США закликають бути обережними, відвідуючи громадські місця, які можуть стати ціллю терористів, а саме - не привертати уваги, уважно стежити за обстановкою і у випадку загрози інформувати про все місцеву владу.

Американське посольство раніше пояснило, що небезпеку можуть становити масові заходи до річниці завершення Другої світової війни, які щороку 9 травня проводить у Ризі та інших містах Латвії російська меншина. Подібні заходи відбудуться також цьогоріч.

Поліція безпеки Латвії виступила з заявою, в якій закликала жителів країни критично оцінювати заяви російських ЗМІ у зв'язку з публічними заходами 9 травня, пише Delfi.lv. Зокрема, телеканал міноборони Росії "Звезда" показав сюжет, у якому повідомляється про можливі заворушення в Ризі за участю американських солдатів.

Нагадаємо, 5 травня США попередили американців про загрозу терактів у Фінляндії і Швеції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: