В ЄС досягли домовленості про посилення Шенгенської інформаційної системи

Вівторок, 12 червня 2018, 16:29

Болгарське головування у Раді ЄС та Європарламент досягли неформальної домовленості щодо посилення Шенгенської інформаційної системи (SIS).

Про це йдеться у повідомленні  Ради ЄС.

Зокрема, було досягнуто домовленості щодо використання SIS у сфері співпраці поліції та судової влади з кримінальних питань; у сфері прикордонних перевірок та заради повернення громадян третіх країн, що перебувають у ЄС незаконно.

"Обмін інформацією є ключовою частиною зусиль ЄС щодо покращення безпеки та управління міграцією, і Шенгенська інформаційна система є важливим інструментом для цього. Оновлені правила SIS включатимуть нові категорії попереджень, закриють будь-які потенційні прогалини та відповідатимуть на нові потреби" - заявив голова МЗС Болгарії Валентін Радев.

Нові правила використання SIS сприятимуть посиленню боротьби з тероризмом та серйозними злочинами, забезпеченню високого рівня безпеки в ЄС та допоможуть керувати міграцією, зазначають у Раді ЄС.

Як повідомлялося, Єврокомісія запропонувала модернізувати візову інформаційну систему (ВІС) – базу даних, що містить інформацію про людей, які звертаються за шенгенськими візами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.