Європа має реагувати твердо, коли США переходять червону лінію – глава МЗС Німеччини

Середа, 13 червня 2018, 15:22

Європа потребує знаходження "нового балансу" у своїх відносинах зі Сполученими Штатами у світлі викликів, які поставила перед нею адміністрація президента Дональда Трампа.

Про це заявив голова МЗС Німеччини Гайко Маас, повідомляє Reuters.

Серед викликів, висунутих американською адміністрацією Маас назвав вихід США з Паризької кліматичної угоди, вихід з ядерної угоди з Іраном, погрози санкції проти європейських партнерів та протекціонізм.

"Ми, європейці, повинні діяти як свідома противага, коли США перетинають червоні лінії" - сказав міністр.

"Там, де уряд США агресивно ставить під сумнів наші цінності та інтереси, Європа повинна реагувати більш твердо" - заявив він.

Нагадаємо, у березні адміністрація Трампа запровадила мита в розмірі 25% на сталь і 10% на алюміній стосовно Китаю, Росії та Японії.

Для ЄС, Канади, Мексики, Бразилії, Австралії та Аргентини запровадження додаткових мит тимчасово відклали. Але тепер вони почали діяти з 1 червня.

ЄС слідом за Китаєм поскаржився у Світову організацію торгівлі на тарифи США.

Єврокомісія з липня планує встановити мита на американські товари загальною вартістю 2,8 млрд євро. Цей крок стане відповіддю на запровадженні президентом США Дональдом Трампом підвищені мита на імпортовані з Європи сталь та алюміній.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: