Трамп зізнався, що на саміті G7 чверть розмов була присвячена Росії

Четвер, 14 червня 2018, 09:38

Президент США Дональд Трамп розповів, що чверть розмов на саміті "Великої сімки" у Квебеку була присвячена Росії.

Про це він сказав в інтерв'ю Fox News.

"Знаєте, ми провели, ймовірно, 25% часу за розмовами про Росію і я сказав, чи не краще було б, якби вона була тут?" - зазначив Трамп.

"Я не за Росію, я за Сполучені Штати" - наголосив він.

Президент США пояснив, що якби його російський колега Владімір Путін був присутній на саміті, була б змога обговорити з ним Україну і Сирію.

"Наприклад, якби він був на саміті, я б попросив його робити речі, які принесуть користь світу, його країні і йому самому" - зазначив Трамп.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп перед вильотом на саміт G7 у п'ятницю підтримав повернення Росії до клубу найбільш впливових держав світу. 

Європейські члени "Великої сімки" переконані, що це неможливо, доки не буде вирішене українське питання, заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Глава МЗС РФ Сергєй Лавров заявив, що Росія ніколи не просила повернути її в G8 і вважає "двадцятку" найперспективнішим форматом на майбутнє.

Росія була виключена з групи держав із найрозвиненішими економіками після анексії українського Криму в 2014 році. Сьогодні до групи належать Велика Британія, Німеччина, Італія, Канада, США, Франція і Японія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: