У Швейцарії поліцейського начальника звинувачують у нелегальному продажу зброї

Четвер, 14 червня 2018, 13:11

Федеральна прокуратура Швейцарії проводить розслідування щодо начальника відділу логістики поліції в кантоні Швіц за підозрами, що він незаконно продавав зброю через Інтернет.

Про це повідомляє The Local.

Офіцер, відповідальний за закупівлі для поліцейських сил кантону, підозрюється в тому, що продав зброю на німецькому форумі у даркнеті під назвою Spackentreff.

Форум, який наразі закритий, був джерелом зброї, яка використовувалася для теракту у Мюнхені в липні 2016 року, коли дев'ять осіб загинули від рук 18-річного нападника.

Швейцарський поліцейський пропонував на форумі низку видів зброї, включаючи снайперські гвинтівки, пістолети "Глок" та швейцарські армійські рушниці.

Німецький слідчі, які розслідували справу щодо продажу зброї і передали інформації швейцарським колегам, вважають, що підозрюваний працює з німецьким партнером, який зараз знаходиться у в'язниці.

Під час рейду у домі підозрюваного поліція знайшла стільки зброї, що довелося викликати великий транспортний засіб для її перевезення.

Глава поліції в кантоні Швіз повідомив, що перевірка не виявила нестачі зареєстрованого поліцейського озброєння, але в ході розслідування були знайдені невідповідності у процесі замовлень.

Газета зазначила, що за даними власних досліджень десятки тисяч франків за цінні боєприпаси в даний час не враховуються.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.