У Чехії в п'ятницю оголосять про нову урядову коаліції – ЗМІ

П'ятниця, 15 червня 2018, 10:13

Соціал-демократична партія Чехії (CSSD) оголосить у п’ятницю про свою згоду сформувати уряд з центристською групою ANO, яку очолює прем’єр-міністр Андрій Бабіш.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела в партії.

Угода дозволить вийти з політичного глухого кута, в якому країна знаходиться вже вісім місяців.

Партійні джерела повідомили, що часткові результати внутрішнього голосування свідчать, що цей угода буде схвалена, хоча деякі соціал-демократи висловилися проти приєднання до будь-якого уряду на чолі з Бабішем.

Майже 18 тисяч членів Соціал-демократичної партії могли проголосувати у період з 21 травня до 14 червня.

"Нам сказали, що навіть якщо решта голосів будуть проти, на результат це вже не вплине", - заявив один із депутатів. Інший партійний чиновник сказав, що голосування підтримає нову коаліцію.

Уряд ANO-CSSD матиме 93 голоси в нижній палаті парламенту, до якої входять 200 депутатів. Коаліції буде необхідна підтримка проросійської комуністичної партії, щоб отримати мандат під час голосування у парламенті, яке відбувається протягом місяця після призначення кабінету.

Комуністи раніше заявляли, що вони будуть голосувати за новий уряд, хоча Бабіш відмовився пристати на деякі їхні вимоги, такі як зменшення участі в іноземних військових місіях під прапором НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.