Чоловік сестри короля Іспанії прибув до жіночої в'язниці, яку вибрав для відбування терміну

Понеділок, 18 червня 2018, 10:41

Іньякі Урдангарін, чоловік сестри короля Іспанії Феліпе VI, сьогодні прибув до в’язниці, в якій буде відбувати термін у 5 років 10 місяців позбавлення волі за звинуваченням у шахрайстві та ухиленні від сплати податків.

Про це повідомляє El Pais.

Урдангарін в понеділок вранці приїхав до в’язниці у місті Брієва, яка знаходиться на відстані 75 км на північний захід від Мадрида.

Минулого тижня суд дав йому п’ять днів, щоб прибути до в’язниці, яку він сам обрав серед 82 пенітенціарних закладів Іспанії. Чоловік інфанти Крістіни прибув до Мадрида в неділю з Женеви.

Пенітенціарний центр у Брієві - це жіноча в’язниця, яка була побудована в 1989 році, в даний час там знаходяться близько 200 в'язнів. У цій тюрмі є окремий чоловічий блок, в якому і перебуватиме Урдангарін. Окрім нього інших в'язнів там немає.

Так само там відбував покарання колишній командувач Цивільної гвардії Іспанії Луїс Ролдан.

Некомерційна організація Урдангаріна "Інститут Ноос" використовувалася як посередник, щоб вигравати необґрунтовано завищені контракти з регіональними органами влади.

Обсяг державних коштів, сплачених інституту, склав близько 5,6 млн євро.

Звинуваченою у цій справі проходила і сестра короля, принцеса Крістіна. Її звинувачували в співучасті у розкраданні коштів разом з її чоловіком і 16 іншими підсудними, однак пізніше виправдали, присудивши штраф.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.