Туреччина заявила, що знайде альтернативу американським винищувачам

Вівторок, 19 червня 2018, 11:44

Турецький прем'єр Біналі Йилдирим заявив, що після виключення Туреччини з програми виробництва винищувачів F-35, на яке пішла американська сторона, Анкара знайде альтернативи.

Про це повідомляє Hurriyet daily news.

"Це рішення – негативний розвиток подій" - прокоментував Йилдирим голосування Сенату США, який підтримав поправку, що забороняє поставку винищувачів Туреччині через куплені Анкарою у Росії системи С-400.

"Туреччина не лишилася без альтернатив. Такі спроби викликають жаль і суперечать духу стратегічного партнерства" - зазначив він.

Сенатори включили поправку про заборону на постачання Туреччині F-35 до законопроекту про оборонний бюджет після затримання у турецькій провінції Ізмір американського пастора та рішення турецького уряду купити у Росії системи С-400. У поправці стверджується, що купівля С-400 у Росії створює напруженість і ризики для НАТО.

Після схвалення сенатом текст законопроекту мають узгодити обидві палати Конгресу, потім його передадуть на підпис президенту.

Раніше Туреччина заявила, що буде змушена вжити кроки у відповідь, якщо США заморозять поставку Анкарі винищувачів через купівлю у Росії систем С-400.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.