Україна та Угорщина проведуть переговори щодо закону про освіту цього тижня - Сійярто

Вівторок, 19 червня 2018, 13:52

Наприкінці поточного тижня відбудеться міжурядова зустріч високого рівня між представниками України та Угорщини щодо українського закону про освіту.

Про це заявив глава МЗС Угорщини Петер Сійярто під час виступу на конференції з нагоди 20-ої річниці підписання Рамкової конвенції із захисту нацменшини та Європейської хартії регіональних мов у Страсбурзі, повідомляє Deutsche Welle.

Угорський міністр наголосив, що це буде перша зустріч такого рівня відтоді, як діалог Києва і Будапешта загострився через суперечку довкола українського закону, проте не уточнив деталі майбутніх переговорів.

Сійярто заявив, що на території України проживаютьє понад 150 тисячі угорців, які донедавна мали право отримувати освіту рідною мовою, але після ухвалення нового закону про освіту "вони це право втратили".

"Це саме та ситуація, коли скорочуються вже наявні права нацменшин", - сказав він.

Українські ЗМІ раніше повідомляли, що зустріч відбудеться у Береговому 22 червня.

У ній мають взяти участь міністри закордонних справ України та Угорщини Павло Клімкін і Петер Сійярто, міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, міністр людських ресурсів Угорщини Міклош Кашлер і голова товариства угорської культури Закарпаття Василь Брензович.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.