Прем'єр Іспанії хоче перевести каталонських та баскських в'язнів ближче до дому

Вівторок, 19 червня 2018, 16:52

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес хоче, щоб ув'язнені лідери каталонських сепаратистів та баскської групи ЕТА були переведені до в'язниць у їхніх регіонах.

Про це повідомляє The Local.

Санчес погодився на цей крок через вимоги двох сепаратистських партій Каталонії та Баскської національної партії (PNV), депутати яких допомогли йому відправити у відставку попереднього прем’єра Маріано Рахоя.

Дев'ять членів колишнього каталонського уряду та лідери низки груп були ув'язнені у жовтні минулого року і перебувають в очікуванні суду за звинуваченнями у підготовці референдуму про незалежність Каталонії, який Мадрид визнав незаконним.

Їх утримують у в'язницях поблизу Мадрида, в декількох сотнях кілометрів від їхніх домівок. Вони неодноразово зверталися з проханням про переведення до в'язниць Каталонії.

"Так вони будуть ближче до своїх сімей і ближче до своїх адвокатів, тому що право на захист також має здійснюватися", - сказав Санчес.

Щодо ув’язнених членів баскської групи ЕТА, Санчес заявив про необхідність "іншої політики виконання покарань" після офіційного розпуску групи у травні.

Лише чотири учасника ETA перебувають у тюрмах Країни Басків, а решта 224 ув’язнені по всій країні, деякі, наприклад, в Андалусії на відстані 1000 кілометрів від свого регіону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: