Громадян ЄС, які захочуть жити в Британії, зобов’яжуть сплатити 65 фунтів

Четвер, 21 червня 2018, 17:24

Громадяни ЄС, які захочуть залишитися жити у Британії після Brexit, повинні будуть пройти для цього невеликий тест та сплатити грошовий збір, заявив міністр внутрішніх справ країни Джавід Саджид.

За його словами, їм необхідно буде відповісти на три "прості" запитання, повідомляє BBC.

Людей попросять підтвердити їхнє посвідчення особи, запитають про наявність кримінальних обвинувачень та чи вони проживають у Великій Британії.

Відповіді аплікантів будуть перевірені через урядову базу даних. Й, за словами Саджида, рішення щодо них будуть схвалені "дуже швидко".

Ця схема працюватиме в режимі онлайн та через мобільний додаток. Більшість рішень будуть схвалені протягом двох тижнів або й швидше.

Як переконує Саджид, щоб заявку апліканта було відхилено, має бути "дуже вагома причина".

Вартість подачі заявки становитиме 65 фунтів стерлінгів для дорослих і 32,50 для дітей та буде безкоштовною для тих громадян ЄС, які вже зареєструвались для отримання заявки на проживання чи безстрокового дозволу перебування.

Ця вимога буде обов'язковою для всіх 3,3 млн громадян ЄС, які проживають у Великій Британії. Уряд очікує в цілому на надходження 3,5 млн заяв, оскільки процедуру мають пройти також громадяни Швейцарії, Ісландії, Ліхтенштейну і Норвегії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.