У Раді Європи закликали Київ до ефективнішої протидії нападам на ромів

Понеділок, 25 червня 2018, 14:53

Комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович закликала українську владу активізувати зусилля, спрямовані на припинення нападів на ромів.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

Міятович нагадала, що суботній напад у Львові став останнім з кількох насильницьких нападів кількох радикальних груп проти ромів та правозахисників в Україні за останні два місяці.

"Я закликаю українську владу активізувати зусилля, спрямовані на припинення цих нападів та судове переслідування відповідальних осіб" - написала вона.

Міятович зазначила, що реакція влади та насильство і залякування ромів у багатьох випадках була байдужою або неефективною.

"Тому я закликаю українську владу більше вкладати кошти в запобіжні заходи та переслідування злочинців" - заявила комісар.

За її словами, арешт кількох осіб, пов’язаних з останнім нападом, є кроком у правильному напрямку. "Ми не можемо дозволити безкарність за злочини на ґрунті ненависті. Я маю намір вести діалог з українською владою з цією метою і буду продовжувати уважно стежити за ситуацією" - наголосила Міятович.

Напередодні Рада Європи засудила напад на табір ромів у Львові і вимагає прозорого і швидкого розслідування інциденту.

Як повідомлялося, у суботу пізно ввечері в результаті нападу зловмисників на табір ромів на вулиці Трускавецькій на околиці Львова одна особа загинула, четверо отримали травми.

Поліція заявила, що затримала всіх нападників на ромське поселення - сімох молодиків віком 16-17 років, жителів Львова.

Крім того, поліцейські встановили і затримали 20-річного організатора цього нападу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.