У Кишиневі остаточно анулювали результати виборів: опозиція готує "комітет опору"

фото, відео
Понеділок, 25 червня 2018, 23:00

У Кишиневі Вища судова палата відхилила позов лідера партії "Платформа Гідність і правда" Андрія Нестасе, який звернувся з вимогою скасувати рішення суду першої інстанції, який анулював результати виборів мера Кишинева, а також Апеляційної палати, яка підтримала суд.

Про це пише NewsMaker.

Вдень 25 червня під будівлю ВСП прийшли протестувальники, частина з них перекрила деякі ділянки бульвару Грігоре Вієру. Люди почали збиратися ще до початку засідання. Перед мітингувальниками виступили Нестасе, який переміг на виборах, голова партії "Дія і солідарність" Майя Санду та інші лідери опозиції. Люди вигукували: "Нехай вам буде страшно, народ піднімається", "Ні диктатурі".

Нестасе закликав учасників протесту дотримуватися порядку, оскільки у натовпі можуть бути провокатори.

"Ми прийшли сюди не для того, щоб займатися вандалізмом, а щоб захистити свої права", - зазначив він.

Майя Санду зазначила, що рішення ВСП буде таким же, як і Апеляційної палати, і закликала всіх приєднуватися до протестувальників.

"Сьогодні Плахотнюк (бізнесмен і політик, якого називають найвпливовішим олігархом Молдови, - ред.) оголосив нам війну! Він показав, що він - диктатор в цій країні і його не хвилює думка громадян. Ми організуємо комітет опору по всій країні - це саме те, що повинно відбуватися при диктатурі", - заявила Санду.

Вона пообіцяла, що 26 червня о 7:30 організатори протестів запропонують подальший план дій, збір призначений біля мерії.

 
 
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.