Розвідка США каже, що КНДР наростила виробництво ядерної зброї – ЗМІ

Субота, 30 червня 2018, 14:53

За даними американської розвідки, Північна Корея наростила виробництво ядерного палива на секретних об’єктах на території країни.

Про це повідомляє канал NBC з посиланням на джерела в розвідці США.

Так, в останні місяці навіть після активізації переговорів з США Північна Корея наростила виробництво збагаченого урану для ядерної зброї.

Оцінки розвідки йдеть у розріз з попередніми заявами президента США Дональда Трампа, який після історичного саміту з лідером КНДР Кім Чен Ином писав у Twitter, що ядерної загрози з боку Північної Кореї більше не існує.

Як зазначається, Кім Чен Ин прагне тримати у таємниці місця для виробництва ядерної зброї, щоб домогтися у США більших поступок під час переговорів.

"Немає доказів того, що вони скоротили запаси або зупинили виробництво. Є абсолютно недвозначні докази того, що вони намагаються обдурити США", — підкреслило одне з джерел.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що КНДР "швидкими темпами" удосконалює свій єдиний ядерний науково-дослідний центр в Йонбені, незважаючи на досягнення домовленостей про денуклеаризацію за підсумками зустрічі північнокорейського лідера Кім Чен Ина з президентом США Дональдом Трампом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.