Іспанія: у нового прем'єра відкинули можливість дострокових виборів

Понеділок, 4 червня 2018, 14:03

Близький помічник нового іспанського прем'єр-міністра Педро Санчеса відкинув будь-яку перспективу дострокових виборів, незважаючи на те, що його Соціалістична партія не має більшості в парламенті.

Про це пише Reuters.

"Це явно незвично урядувати з 84 законодавцями (з 350, - ред.), але політична ситуація залишається дуже фрагментованою і все говорить про те, що нові вибори не виправлять це", - сказав Хосе Луїс Абалос, якого часто називають "правою рукою" Санчеса.

Соціалістична партія Санчеса має 84 депутати у парламенті і формує уряд меншості. Прийти до влади йому допомогли кілька інших партій, які проголосували за відставку прем'єра Маріано Рахоя на тлі корупційного скандалу, в тому числі "Podemos". Недовіру колишньому уряду також підтримали націоналістичні каталонські та баскські партії. Прес-секретар Санчеса заявила, що у складі уряду будуть тільки соціалісти.

Абалос повідомив, що склад кабінету буде представлений до середини тижня, і може включати незалежних кандидатів, які не були членами Соціалістичної партії.

Він підкреслив, що партії, які голосували проти Рахоя, всі виступали проти дострокових виборів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.