Уряд Австрії різко критикують через візит Путіна

Вівторок, 5 червня 2018, 09:33

Політична партія "Нова Австрія і Ліберальний форум" (NEOS) та правозахисні організації звинувачують австрійський уряд у тому, що візит Владіміра Путіна до Відня підриває єдину загальноєвропейську лінію стосовно РФ.

Про це повідомляє Die Presse.

У політичній партії NEOS ще перед візитом Путіна засудили пропозицію віце-канцлера Штрахе зняти санкції з Росії.

"Федеральний уряд вкотре загруз у суперечностях зовнішньої політики… Так, залишатися з Росією у діалозі важливо, але постійне порушення міжнародного права Росією в Криму не можна просто прийняти", - заявила речниця NEOS Клаудіа Гамон.

Дві правозахисні організації – "Форум за релігійні свободи-Європа" (FOREF) та "Права людини без кордонів" - критикують РФ за порушення прав людини.

"Росія залишається авангардом авторитарних держав, які постійно порушують свободу релігії і думки. Без цих основоположних прав людини рівність перед законом і демократія практично неможливі", - заявив Аарон Роудс, президент FOREF і почесний громадянин Австрії.

"Австрія не може просто перейти до порядку денного, не проявивши величезне моральне лицемірство", - додав він.

Президент організації "Права людини без кордонів" Віллі Фотру розкритикував РФ через масові затримання свідків Єгови.

"Це безпрецедентна атака на релігійну свободу з боку члена Ради Європи, який прагне до економічного і політичного співробітництва з Австрією та іншими європейськими країнами", - заявив Фотру.

Президент РФ Владімір Путін прибуде у Відень з візитом 5 червня. Формальним приводом візиту є 50-річчя від дня підписання газових угод на постачання блакитного палива між австрійською компанією OMV та тогочасним Радянським Союзом 1 червня 1968 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: