Швейцарія не заборонятиме пластикові соломинки за прикладом ЄС

Четвер, 7 червня 2018, 11:50

Швейцарія не має наміру слідувати за ЄС і забороняти використання одноразових пластикових предметів побуту.

Про це повідомляє Swissinfo.

Замість цього, як вказує уряд країни, Швейцарія буде продовжувати реалізацію свого курсу, спрямованого на "уникнення зайвого використання пластикових речей, скорочення обсягу їх використання та багаторазове використання і утилізацію", розповіла міністр екології та енергетики країни Доріс Лойтхард.

Голова міністерства підкреслила, що Швейцарія вже робить ставку на свідомість підприємств і галузей економіки і це рішення цілком себе виправдовує.

Міністр вказала на заходи, яких задля обмеження масштабів використання одноразових пластикових пакетів вже вжили підприємства роздрібної торгівлі. За її словами, викинуті "соломинки", ватні палички, пластикові вилки і ложки, а також інші схожі види продукції не є для природи Швейцарії суттєвою загрозою.

Міністр стверджує, що у країні ведеться послідовна боротьба зі сміттям і тому жодних додаткових обмежувальних заходів вживати не потрібно. Та й в цілому, за даними відомства Лойтхард, рівень забруднення водних ресурсів Швейцарії мікропластиком є ​​незначним.

Європейська комісія у понеділок, 28 травня, презентувала план заходів, спрямований на зменшення використання пластику в Євросоюзі задля боротьби із забрудненням морів та океанів.

Нові правила стосуються 10 одноразових пластикових продуктів, які найчастіше можна зустріти серед сміття на пляжах та в морях Європи. Єврокомісія, зокрема, пропонує заборонити використання пластику у виробництві вушних гігієнічних паличок, столових приборів, одноразового посуду, соломинок та мішалок для напоїв, паличок для надувних кульок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.