У Німеччині вирішили, за скільки грамів марихуани не загрожує покарання

Четвер, 7 червня 2018, 19:36

Міністри юстиції федеральних земель Німеччини вирішили встановити єдиний для всієї країни поріг володіння особою канабісом, до якого прокуратури зможуть автоматично закривати кримінальні провадження.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Міністри погодили встановлення межі в шість грамів марихуани. Ідеться про володіння марихуаною для особистих потреб.

До сих пір ця межа в різних землях ФРН була різною і коливалась від 6 до 15 грамів на людину. Наприклад, у землях Північній Рейн-Вестфалія, Тюрінгія і Рейнланд-Пфальц вона становила десять грамів, а у Берліні - 15. У інших 12 землях кримінальні справи майже завжди автоматично закривалися при виявленні до шести грамів марихуани.

За словами міністра юстиції землі Баден-Вюртемберг Гідо Вольфа, встановлення верхньої межі володіння марихуаною вже є давно необхідним, оскільки влада має переслідувати наркозлочинців, а не займатися дрібними випадками осіб, які лише вживають маріахуану, але не мають жодної причетності до її розповсюдження.

В березні 2017 року у Німеччині вперше дозволили використовувати канабіс як лікарський засіб. З 2019 року лікарські препарати планується виробляти не тільки з імпортованої канабісу, але також з конопель, вирощених на території країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.