"Я - професор права": прем'єр Італії став обʼєктом кепкувань на саміті ЄС - ЗМІ

Неділя, 1 липня 2018, 13:42

Премʼєр-міністр Італії Джузеппе Конте став обʼєктом кепкувань з боку своїх європейських колег під час саміту лідерів ЄС у Брюсселі наприкінці цього тижня.

Про це повідомляє Politico.

Конте не має досвіду роботу на державних посадах і для нього це було перше засідання Європейської ради. Протягом тривалої дискусії він погрожував блокувати спільні висновки.

У певний момент Конте заявив, що вимагає юридичного підходу до розробки висновків Ради, які насправді є політичними твердженнями і не мають сили закону. "Я - професор права", - заявив Конте своїм колегам, протестуючи проти методів роботи ЄС.

Британське видання The Guardian теж описує цю ситуацію і наводить слова болгарського прем'єра Бойко Борисова, який заявив у відповідь: "Ну, я колись був пожежним, і це не спосіб вести переговори".

Шведський прем'єр-міністр Стефан Льовен, додав, що він колись був зварником, і він не згоден з італійським способом висловлювань серед колег.

Поведінка Конте також спричинила тривалі пояснення процедури роботи Ради, у тому числі від президента Європейської Ради Дональда Туска.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.