Німеччина може передати Бельгії дипломата Ірану, причетного до підготовки теракту

Середа, 11 липня 2018, 15:21

Німецька прокуратура вирішила помістити під варту іранського дипломата, підозрюваного у причетності до планування вибуху на мітингу іранської опозиції, і каже, що може передати його Бельгії.

Про це повідомляє Reuters.

Бельгія вже проводить розслідування щодо двох бельгійців іранського походження, яких раніше затримали за планування теракту на мітингу іранської опозиції в околицях Парижа.

Німецька прокуратура стверджує, що затриманий в баварському місті Ашаффенбург іранський дипломат, який працював у посольстві Ірану в Австрії, міг надавати вказівки бельгійцям щодо запланованого теракту.

Австрія зажадала позбавити дипломата імунітету, а Брюссель вимагає його передачі в Бельгію. Інформація про запобігання теракту з'явилася в ЗМІ перед візитами президента Ірану Хасана Роухані в Швейцарію і Австрію. Іран звинувачення відкидає.

Конференція опозиційної до влади Ірану Організації моджахедів іранського народу відбулася в Парижі 30 червня за участі адвоката Дональда Трампа Руді Джуліані.

Кілька колишніх європейських і арабських міністрів також взяли участь у засіданні іранських опозиційних груп у вигнанні, які прагнуть покласти край владі шиїтського мусульманського духовенства в Ірані. На заході були присутні 25 тисяч людей.

У затриманих бельгійців виявили необхідне для виготовлення бомби обладнання включно з 500 грамами вибухової речовини TATP та детонатором. Їм висунули обвинувачення у спробі терористичного вбивства та підготовці терористичного злочину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.