Авіація РФ вперше за часи війни в Сирії бомбардує анклав ІДІЛ на південному заході

Середа, 11 липня 2018, 16:58

Сирійський уряд за підтримки російської авіації розширив свій наступ на південному заході країни, поширивши його на анклав, утримуваний бойовиками, пов'язаними з "Ісламською державою".

Про це повідомив Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, пише Reuters.

Бомбардування були націлені в район басейну річки Ярмук, який межує з окупованими Ізраїлем Голанськими висотами і Йорданією, і який утримується союзниками терористів ІДІЛ. Таким чином авіація РФ нанесла перших ударів у цьому районі від початку війни. За даними спостерігачів, сирійські повстанці також атакували пов'язаних з ІДІЛ терористів.

Урядові вертольоти також скинули бочкові бомби на цей район - контейнери, заповнені вибуховим матеріалом, йдеться в повідомленні.

Війська президента Сирії Башара Асада та його союзники відновили контроль у південній провінції Дераа (зокрема на кордоні з Йорданією), а більшість повстанців прийняла умови капітуляції і погодилася здати зброю і техніку урядовій армії за посередництва РФ. Повстанці хочуть покинути південний регіон і переміститися на північний захід, що межує з Туреччиною. Там залишився їхній останній опорний пункт.

Сполучені Штати раніше пригрозили, що здійснять "тверді і належні заходи" у відповідь на порушення сирійським урядом перемир'я, але повстанці заявили, що США сказали їм не чекати ніякої американської військової підтримки.

Таким чином Асад за вирішальної допомоги Росії та Ірану відновив контроль над більшістю сирійських територій, захоплених повстанцями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.