Трамп: план Терези Мей щодо Brexit, ймовірно, вб'є торговельну угоду з США

П'ятниця, 13 липня 2018, 08:12

Президент США Дональд Трамп вважає, що новий план щодо виходу Великої Британії зі складу Євросоюзу негативно вплине на майбутню торговельну угоду Сполученого Королівства і США.

Про це Трамп заявив в інтерв’ю виданню The Sun під час візиту до Британії.

Трамп вважає, угода між Британією та ЄС за пропозиціями Мей призведе до того, "що ми будемо мати справу з Європейським Союзом, замість того щоб мати справу з Великою Британією".

"План пані Мей безумовно вплине на торгівлю з США, на жаль, негативним чином. У нас є досить багато складнощів з Європейським Союзом. Ми зараз вживаємо жорстких заходів щодо Європейського Союзу, оскільки вони несправедливо поводилися щодо торгівлі зі Сполученими Штатами", - сказав Трамп.

Він також заявив, що інакше виконував би план щодо Brexit і давав поради Терезі Мей, але вона не прислухалася.

"Вона хотіла йти іншим шляхом. Я б насправді сказав, що вона, ймовірно, пішла зворотнім шляхом. І це добре. Вона повинна вести переговори так, як вона краще знає. Але я думаю, що все відбувається дуже невдало. Надто довго", - сказав Трамп.

Президент США також висловив жаль через відставку Бориса Джонсона, який пішов з поста глави МЗС Великої Британії через незгоду з планом Brexit. За словами американського президента, Джонсон міг би стати "чудовим прем'єр-міністром".

Нагадаємо, прем'єрка Британії Тереза Мей оприлюднила свої пропозиції щодо майбутніх відносин з ЄС після виходу з блоку.

Пропозиції серед іншого передбачають укладення з ЄС Угоди про асоціацію на зразок тієї, що діє між Євросоюзом і Україною. Мей налаштована на більш м’який Brexit зі збереженням тісних економічних зв’язків з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.