Парламент Португалії схвалив новий закон про зміну статі

П'ятниця, 13 липня 2018, 10:09

Парламент Португалії схвалив закон, який дозволить громадянам змінювати стать та ім’я з 16 років без медичного висновку, який свідчить про "порушення ідентичності".

Про це повідомляє AFP.

"Португалія приєднується до Данії, Мальти, Швеції, Ірландії та Норвегії і стане шостою європейською країною, яка надасть право на самовизначення трансгендерної ідентичності...без опіки третіх осіб та без діагнозу порушення ідентичності", - сказала депутат Сандра Кунья під час дебатів.

Зміна статі та прізвища залишатиметься незалежною від будь-якої можливої ​​зміни статі. Закон, також забороняє хірургічні процедури для дітей, які народжуються з чоловічими та жіночими статевими органами, щоб вони могли самостійно вибрати собі стать.

Нинішній закон, який діє з 2011 року, вимагав від транссексуалів надати медичний діагноз, який би засвідчував гендерну дисфорію - коли гендер не відповідає біологічній статі.

Тепер новий закон має бути підписаний консервативним президентом Марсело Ребело де Соузою, який наклав вето на першу версію тексту, прийняту парламентом в середині квітня.

Глава держави хотів, щоб для неповнолітніх віком від 16 до 18 років все ж таки був необхідний медичний висновок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.