У Німеччині батьки померлої дівчини виграли в суді право на її Facebook-сторінку

П'ятниця, 13 липня 2018, 12:06

Федеральний суд Німеччини визнав, що батьки мають право на обліковий запис Facebook загиблої доньки у рамках закону про спадщину.

Про це повідомляє ВВС.

Суд заявив, що дані в Інтернеті слід трактувати так само, як приватні щоденники або листи, і передавати спадкоємцям.

У справі брали участь батьки 15-річної дівчини, яку збив потяг в 2012 році. Вони шукали доступ до її облікового запису у Facebook, щоб спробувати визначити, чи була смерть самогубством.

Facebook заборонив доступ до сторінки після смерті дівчини з посиланням на конфіденційність щодо контактів.

За поточною політикою компанія дозволяє родичам померлих лише частковий доступ до облікового запису, дозволяючи їм перетворювати сторінку на онлайн-меморіал або повністю видаляти її.

Окрім емоційного стану доньки, батьки також хотіли дізнатись, чи мав право водій потяга на компенсацію, яка виплачується у випадку самогубства.

Суд першої інстанції підтримав батьків у 2015 році, підтверджуючи твердження, що дані Facebook належать до закону про спадщину як еквівалент особистої кореспонденції.

Але в 2017 році апеляційний суд став вже на бiк Facebook і скасував це рішення на тій підставі, що будь-який контракт між дівчиною та компанією закінчився після її смерті і не може бути переданий батькам.

Тоді справа перейшла до вищого німецького суду, який прийняв сторону батьків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: