Євродепутатів не задовольнили відповіді Цукерберга на слуханнях щодо Facebook

Середа, 23 травня 2018, 09:56

Свідчення засновника Facebook Марка Цукерберга щодо витоку даних на слуханнях у Європарламенті не задовольнили євродепутатів.

Про це повідомляє BBC.

Деякі європарламентарі після виступу Цукерберга заявили, що він уникав відповідей на запитання.

Євродепутат Гі Верхофстадт запитав Цукерберга, чи хоче він, щоб його запам'ятали як "генія, який створив цифрового монстра", однак керівник Facebook не відповів на це запитання.

Британський євродепутат і провідний ідеолог Brexit Найджел Фарадж висловив свою думку про те, що Facebook не є політично нейтральною платформою, запитуючи, чи соціальна мережа "навмисне дискримінує" правоцентристських коментаторів.

Цукерберг у відповідь заявив, що Facebook "ніколи не приймає рішення про те, який контент дозволяти на основі політичної орієнтації".

"Я поставив вам шість запитань, на які потрібно відповісти "так" або "ні", але відповіді так і не отримав. Ви недарма попросили саме про такий формат. Це не кінець історії", - заявив співголова фракції "зелених" в ЄП Філіп Ламберт.

Один із провідних політиків у Великій Британії заявив, що сесія в Європейському парламенті виявилась "втраченою можливістю".

"На жаль, формат слухань дозволив Цукербергу вибрати свої відповіді, а не відповідати на кожне конкретне питання", - заявив Даміан Колінз, голова парламентського комітету з цифрової культури, медіа та спорту.

Формат був дуже відмінним від того, який застосувався під час виступу Цукерберга перед американськими законодавцями у квітні.

Гендиректор Facebook Марк Цукерберг вибачився у Європейському парламенті перед європейськими користувачами за помилки соціальної мережі у зв’язку зі скандалом з витоком даних.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.