Росія поки не висилатиме грецьких дипломатів - ЗМІ

П'ятниця, 13 липня 2018, 14:37

Росія поки не буде висилати грецьких дипломатів у відповідь на висилку співробітників посольства РФ з Афін.

Про це пише газета "Коммерсантъ".

За інформацією видання, яке посилається на неназвані джерела, грецький посол у Москві Андреас Фріганас був викликаний у п'ятницю в МЗС РФ, де йому "було висловлено незадоволення діями влади Греції".

Проте в Москві не стали поки приймати дзеркальні заходи і висилати двох грецьких дипломатів.

Греція вирішила вислати двох російських дипломатів за звинуваченням у наданні коштів протестним групам, що виступають проти угоди, яка має покласти край давній суперечці Греції з сусідньою Македонією.

Як повідомлялося, російській владі дали час до п'ятниці, щоб вивезти двох дипломатів з Греції.

Уряд був змушений діяти після отримання доказів "конкретних дій", сказав чиновник. Греція також заблокувала в'їзд в країну іншим російським чиновникам.

Неясно, чи виїхали російські дипломати, чи готуються до від'їзду. За даними дипломатичних джерел грецьких ЗМІ, Афіни звинувачували російських дипломатів також у невдалій спробі підкупу грецьких державних службовців і митрополитів грецької православної ієрархії, і спробах отримати вплив на Афоні.

Сполучені Штати схвалили дії Греції. Прес-секретар Держдепартаменту США Хізер Науерт сказала: "Ми підтримуємо Грецію, яка захищає свій суверенітет. Росія повинна припинити свою дестабілізуючу поведінку."

У Москві заявили, що зроблять "дзеркальну" відповідь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.