Трамп привітав Путіна з "одним із найкращих" чемпіонатів світу

Понеділок, 16 липня 2018, 14:30

Президент США Дональд Трамп привітав російського президента Владіміра Путіна із проведенням "одного з найкращих" чемпіонатів світу з футболу та заявив, що чекає після саміту в Гельсінкі "надзвичайних" відносин з РФ. 

Про це Трамп заявив перед початком двостороннього саміту з російським лідером у Гельсінкі.

Обоє президентів коротко виступили перед пресою. У вступному слові Путін заявив, що у останні місяці у нього із Трампом продовжувалися постійні контакти "по телефону та на різних майданчиках міжнародних заходів", однак тепер настав час "докладно поговорити про двосторонні відносини та больові точки у світі".

Після лідера РФ слово взяв американський президент, його заяви були перекладені для Путіна російською мовою. Трамп почав із того, що привітав главу РФ з "одним із найкращих" чемпіонатів світу.

"Я хотів би привітати вас з надзвичайно успішним чемпіонатом світу, одним із найкращих коли-небудь", - сказав Трамп, додавши, що сам трохи дивився чемпіонат у США.

Трамп заявив, що разом із російським лідером вони обговорять "все" - від торгівлі до військових питань та Китаю. Американський президент також сказав, що вони сподіваються "зробити щось" стосовно своїх ядерних арсеналів.

"Ладнати з Росією – це хороша, а не погана річ", - сказав він. Трамп висловив сподівання, що двосторонній саміт принесе країнам "надзвичайні відносини". 

Нагадаємо, лідери двох країн проводять зустріч у президентському палаці в центрі фінської столиці. Зустріч була запланована на 13:15, але вона розпочалася майже на годину пізніше.

На спілкування двох президентів відводиться близько трьох годин, з них на бесіду віч-на-віч - без помічників і членів делегацій - півтори години. Після зустрічі запланована прес-конференція.

До цього Путін і Трамп зустрічалися двічі і тільки на полях міжнародних заходів - в липні 2017 року на саміті "Великої двадцятки" в Гамбурзі і в листопаді того ж року на саміті АТЕС у в'єтнамському Данангу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.