Фінські медіа зустріли Трампа і Путіна незручними посланнями

Понеділок, 16 липня 2018, 14:58

Напередодні саміту президентів Дональда Трампа та Владіміра Путіна найбільше фінське видання Helsingin Sanomat розмістило по всьому Гельсінкі рекламні банери із критикою ставлення обох президентів до преси.

Про це у своєму Twitter повідомив кореспондент BBC Стів Розенберг.

Рекламні банери містять повідомлення англійською та російською мовами. Журналіст підкреслює, що адресовані президентам послання – критичні до обох голів держав.

На банерах англійською мовою сказано: "Пане президенте, вітаємо у країні вільної преси" та "Трамп називає медіа ворогом народу".

Плакати російською адресовані Путіну: "У період правління Путіна ЗМІ замовчали", "Путін знову намагається підпорядкувати ЗМІ", нагадує видання.

Нагадаємо, лідери двох країн проводять зустріч у президентському палаці в центрі фінської столиці. Зустріч була запланована на 13:15, але вона розпочалася майже на годину пізніше.

На спілкування двох президентів відводиться близько трьох годин, з них на бесіду віч-на-віч - без помічників і членів делегацій - півтори години. Після зустрічі запланована прес-конференція.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: