ЄС і Японія підписали торгівельну угоду - відповідь на протекціонізм США

Вівторок, 17 липня 2018, 12:49

Європейський союз та Японія підписали угоду про економічне партнерство. Це - найбільша торгівельна угода між двома сторонами.

Про це повідомляє Єврокомісія у Twitter.

Церемонія підписання відбулася у Токіо. Від європейської сторони на церемонії були присутні президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер та президент Європейської ради Дональд Туск, з японської – прем’єр-міністр Сіндзо Абе.

"Разом ЄС та Японія складають майже третину світового ВВП. Угода про економічне партнерство ЄС-Японія - найбільша щодо якої Євросоюз вів переговори. Вона створює зону відкритої торгівлі, яка охоплює понад 600 мільйонів людей", - зазначили в Єврокомісії.

"З підписанням Угоди про економічне партнерство з Японією ми робимо заяву про майбутнє вільної та чесної торгівлі. Ця угода ставить в основу справедливість і цінності. У протекціонізмі немає захисту - і немає єдності, де існує однобічність", - сказав Юнкер.

Єврокомісар з питань торгівлі Сессілія Мальмстрьом нещодавно заявила, що угода направить "сильний сигнал світу" проти американського протекціонізму.

Нещодавно президент США Дональд Трамп заявив, що у питанні торгівлі ЄС, Росія і Китай є ворогами Сполучених Штатів.

Як відомо, США запровадили мита на сталь і алюміній з низки країн світу, в тому числі і ЄС. У відповідь Євросоюз обклав митом низку американських товарів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.