Юнкер і Трамп 25 липня обговорять торгівельну суперечку ЄС і США

Четвер, 12 липня 2018, 11:17

Президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер зустрінеться з президентом США Дональдом Трампом 25 липня у Вашингтоні, щоб обговорити торгівельні питання.

Про це повідомляє Politico із посиланням на дипломатичні джерела.

Німеччина хоче, щоб Юнкер обговорив різні варіанти торговельної угоди з Трампом, але Франція неодноразово наголосила, що Брюссель не повинен робити жодних пропозицій, поки Трамп не відмовиться від встановлення тарифів.

Дипломати повідомили, що Берлін хотів би, щоб Юнкер запропонував три різні пропозиції: двостороння угода ЄС-США про зниження тарифів на промислові товари, яку раніше була пропонував уряд Німеччини, багатостороння угода про скорочення тарифів на автомобілі або скорочена версія TTIP (Трансатлантичне торговельне та інвестиційне партнерство, - ред.), яка включатиме регуляторні стандарти.

Один із дипломатів ЄС заявив, що пропозиція "міні-TTIP" може включати опцію щодо збільшення імпорту американської яловичини. Хоча квота на яловичину фактично пов'язана із давньою суперечкою в СОТ, Брюссель може погодитися дозволити Трампу представити ці переговори як перемогу для Америки.

Нагадаємо, Трамп заявив, що його адміністрація завершує роботу над дослідженням щодо підвищення імпортних тарифів на автомобілі з ЄС у розмірі 20%.

У червні США запровадили нові підвищені мита на сталь і алюміній для ЄС.

Докладніше читайте на сайті "Європравди": "Світова торгова війна: наслідки для світу та України".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.