Столтенберг: НАТО повністю підтримує євроатлантичні прагнення Грузії

Середа, 18 липня 2018, 19:10

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наполягає на підтримці євроатлантичних прагнень Грузії та запевняє, що у майбутньому вона приєднається до Альянсу.

Про це він сказав на прес-конференції в Брюсселі після зустрічі з грузинським прем’єром Мамукою Бахтадзе.

"Ми повністю підтримуємо євроатлантичні прагнення Грузії. Минулого тижня на саміті всі 29 союзників підтвердили, що Грузія стане членом НАТО. Це відповідає рішенню, прийнятому нами на Бухарестському саміті в 2008 році", - зазначив Столтенберг.

Він підкреслив, що НАТО продовжить співпрацю з Грузією, аби наблизити її до членства в Альянсі. Столтенберг відзначив прогрес Грузії у здійсненні реформ.

"Грузія досягла вражаючого прогресу в проведенні реформ. У тому числі у сфері економічного розвитку, більш ефективної роботи безпекових та оборонних інституцій та модернізації збройних сил. Важливо, щоб ці зусилля тривали", - додав Столтенберг.

Генсек наголосив, що НАТО підтримує територіальну цілісність Грузії у межах міжнародно визнаних кордонів. "Включно з регіонами Абхазії і Південної Осетії. І ми закликаємо Росію вивести свої війська з вашої країни", - резюмував Столтенберг.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.