Британця визнали винним у підготовці замаху на прем’єрку Мей

Четвер, 19 липня 2018, 10:48

Громадянина Британії визнали винним у підготовці вбивства прем’єр-міністра Терези Мей за допомогою вогнепальної зброї чи ножа.

Про це повідомляє Reuters.

20-річний виходець з північної частини Лондона Наімур Рахман був визнаний судом винним у підготовці акту тероризму.

Рахман планував підірвати саморобний вибуховий пристрій на вході до резиденції прем’єр-міністра на Даунінг-стріт,10, таким чином спричинити хаос, проникнути в офіс Мей і вбити її.

Правоохоронцям вдалося зірвати плани терориста, коли він вийшов на співробітників британської спецслужби MI5  та ФБР, думаючи що спілкується з терористами "Ісламської держави".

Рахман був затриманий у листопаді минулого року, невдовзі після зустрічі з офіцерами під прикриттям, що вдавали з себе джихадистів і передали йому два муляжі вибухівки.

Рахман підтримував контакт зі своїм дядьком, який відправився до Сирії, приєднався до терористів і заохочував племінника зробити теракт у Британії.

Молодик займався підготовкою теракту два роки, однак його завдання ускладнилося після того як його дядько загинув в результаті атаки безпілотника у Сирії. Після цього він вирішив вбити Терезу Мей, щоб помститися за смерть дядька.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.