Омелян очікує на підписання угоди про "відкрите небо" з ЄС навесні 2019 року

Четвер, 19 липня 2018, 13:00

Угоду про спільний авіаційний простір між Україною та Європейським Союзом буде підписано навесні 2019 року, що дозволить українським та європейським авіакомпаніям вільно працювати в повітряних просторах Євросоюзу та України.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, повідомляє УНІАН.

"Я вірю, що добра воля Іспанії та Європейської комісії дасть нам рішення вже в найближчому майбутньому. І я сподіваюся, що навесні наступного року цю угоду вже буде підписано", - зазначив міністр.

Він також підкреслив, що проблема підписання угоди про спільний авіаційний простір Україна-ЄС є суттєвим стримуючим фактором розвитку повноцінного авіаційного сполучення у цьому напрямку.

Раніше Омелян заявляв, що угоду про спільний авіаційний простір між Україною та Європейським Союзом буде підписано наступного року після виходу Великої Британії з ЄС.

Україна протягом кількох років веде переговори з ЄС про спільний авіаційний простір, що дозволило б українським і європейським авіакомпаніям вільно працювати в повітряних просторах Євросоюзу та України. Разом із тим, підписання угоди неможливе без врегулювання спору між Великою Британією та Іспанією щодо Гібралтару, який актуалізувався після референдуму про вихід Британії з Євросоюзу. Україна не має права самостійно приймати будь-які односторонні рішення з цього питання. Питання визначення Гібралтару обговорюється європейською та українською сторонами з червня 2014 року. При цьому в іншій частині угоду було парафовано ще в 2013 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.