Чорногорія відповіла на сумніви Трампа щодо її захисту

Четвер, 19 липня 2018, 15:09

Уряд Чорногорії оприлюднив офіційну заяву у відповідь на сумнів президента США Дональда Трампа щодо необхідності захисту таких "крихітних" союзників НАТО, як Чорногорія.

У заяві, оприлюдненій 19 липня, чорногорський уряд стверджує, що країна, будучи новим членом НАТО та кандидатом у ЄС, вносить свій вклад у мир та стабільність "не тільки на європейському континенті, але й разом з американськими солдатами в Афганістані".

Чорногорський уряд наголошує, що країна пишається своєю історією, традиціями та політикою миру, яка привела до стабілізуючої ролі Чорногорії у регіоні. Чорногорія, наголошується у заяві, стала єдиною балканською країною, у якій під час розпаду Югославії не спалахнула війна.

"Ми будуємо дружні відносини й досі не втратили жодного друга, в той же час ми спроможні сміливо захищати наші власні національні інтереси. У сучасному світі не має значення, наскільки ви великі чи малі. Важливо, наскільки ви цінуєте цінності свободи, солідарності та демократії", - мовиться у заяві.

Виходячи з цього, підкреслюється у заяві, дружба та союз Чорногоріє та Сполучених Штатів є "міцними та постійними".

Нагадаємо, Дональд Трамп після зустрічі з Путіним у Гельсінкі висловив сумніви щодо зобов’язань США захищати в разі нападу таких "крихітних" союзників, як Чорногорія. При цьому Трамп назвав чорногорців "дуже агресивними".

У НАТО відреагували на слова президента США Дональда Трампа щодо Чорногорії, підтвердивши свою готовність до колективної оборони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.