Іспанія скасувала міжнародний ордер на арешт Пучдемона

Четвер, 19 липня 2018, 15:24

Суддя Верховного суду Іспанії Пабло Льярена скасував запит про екстрадицію шести каталонських сепаратистських політиків, яких хотіли повернути додому за звинуваченням в організації повстання.

Про це повідомляє La Vanguardia.

Льярена скасував міжнародний ордер на арешт колишнього глави уряду Каталонії Карлеса Пучдемона, який втік до Бельгії, щоб уникнути арешту, а потім відправився в Німеччину, де його заарештували.

Іспанський суддя пішов на цей крок після того, як німецький суд нещодавно ухвалив рішення, що Пучдемон не може бути відправлений назад до Іспанії за звинуваченням в організації повстання, тільки за неправильне використання державних коштів.

У той же час, національний ордер на арешт Пучдемона залишається чинним. Він може вільно виїжджати за кордон, але якщо він вирішить ступити на іспанську територію, то буде заарештований.

За звинуваченням в розтраті державних коштів Пучдемону загрожує до 12 років ув’язнення, звинувачення в повстанні передбачає більш суворе покарання - від 15 до 25 років позбавлення волі.

Скасування європейських і міжнародних ордерів також стосуються інших каталонських політиків, які перебувають за кордоном: Тоні Комін, Мерічель Серрат, Луїс Пуч, Клара Понсаті і Марта Ровіра.

Всі звинувачення пов'язані з організацією минулорічного референдуму про незалежність Каталонії, який Мадрид визнав незаконним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.