Урядова криза в Німеччині: критик Меркель Зеегофер заявив про готовність до відставки

Понеділок, 2 липня 2018, 08:15

Міністр внутрішніх справ ФРН, глава Християнсько-соціального союзу Гoрст Зеегофер на переговорах верхівки партії, які пройшли у ніч на 2 липня, заявив про готовність залишити крісла глави МВС та лідера політсили.

Про це пише DPA.

"Я сказав так, що я би зробив обидві посади вакантними, що я роблю протягом трьох днів", - сказав Зеегофер після переговорів.

Зеегофер може піти з посади через конфлікт з Меркель у міграційному питанні. Він запропонував три варіанти розвитку подій: або ХСС схвалює курс Меркель у питанні міграційної політики, або він, як глава МВС, самовільним рішенням закриває кордон для мігрантів, або ж йде з посад. Зеегофер наполягає на впровадженні прикордонного контролю у ФРН, аби запобігти потраплянню у Німеччину тих, хто вже попросив притулку в інших країнах ЄС.

За даними джерел, інші члени керівництва партії намагаються відмовити його від відставки, переговори будуть продовжені.

Меркель виступає проти односторонніх дій Берліна. Вона переконана, що це послабить її позицію у процесі пошуку загальноєвропейського рішення кризи біженців.

На цьому тижні на саміті глав урядів країн ЄС в Брюсселі вдалося досягти домовленості в питанні вирішення міграційної кризи. Зеегофер критично оцінив досягнення компромісу на загальноєвропейському рівні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: