Путін пропонував Трампу провести референдум на Донбасі – Bloomberg

П'ятниця, 20 липня 2018, 09:50

Президент Росії Владімір Путін сказав російським дипломатам, що зробив пропозицію президенту США Дональду Трампу провести референдум для того, щоб вирішити конфлікт на сході України.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на два джерела, які були присутні під час зустрічі лідерів за закритими дверима.

За їх словами, незважаючи на те, що Путін представив свою пропозицію як знак того, що він хоче покласти край чотирирічному конфлікту, варіант з референдумом буде важко реалізувати через позицію України та її прихильників у Європі, які віддані Мінським домовленостям.

Одне з джерел також зазначило, що Трамп попросив Путіна не говорити про ідею референдуму на пресс-конференції після зустрічі, щоб дати йому час усе обміркувати.

Речник Путіна Дмітрій Пєсков відмовився повідомити деталі того, що президент РФ говорив про Україну на саміті з Трампом, однак заявив: "Обговорювалися нові ідеї. Вони будуть пропрацьовані".

Раніше повідомлялося, що Трамп пообіцяв стати "найгіршим ворогом" Путіна, якщо відносини Москви і Вашингтона не спрацюють.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.